Hvordan kan næringsliv og bistand jobbe sammen for å utrydde fattigdom?
Hvordan kan næringsliv og bistand jobbe sammen for å utrydde fattigdom? Det var tema da de sammen med forskning og politikk møttes på et miniseminar i byhallen i Kristiansand. Arrangementet ble holdt i forbindelse med miljøuka i Kristiansand i oktober 2020.
Klimaendringer og klimaødeleggelser er kanskje det som nå aller mest truer vår innsats for å bekjempe fattigdom.
– Vi har kunnskap og kompetanse, bistanden har kontaktene og kjenner land og kultur. Sammen kan vi få til mye, sa økonomisjef Lars-Erik Harv i Returkraft i Kristiansand. På lag med Strømmestiftelsen arbeider selskapet, sammen med flere andre aktører, om et søppelprosjekt med resirkulering av plast i Mali.
Les om vårt samarbeid med næringslivet.
Statssekretær i Utviklingsdepartementet Aksel Jakobsen var med på direkte link fra Oslo. Han la vekt på hvor viktig det er å forsterke det grønne skiftet som nå skjer, og understreket næringslivets viktige rolle i dette. Han sa også at koronapandemien har satt bærekraftsmålene og kampen mot fattigdom flere år tilbake, og vil ta flere millioner mennesker ut i fattigdom.
– Klimaendringer og klimaødeleggelser er kanskje det som nå aller mest truer vår innsats for å bekjempe fattigdom. For å snu denne utviklingen trenger vi næringslivet med på laget, sa Jakobsen.
Med på seminaret fra var også professor i internasjonal business og økonomi Trond Randøy fra Universitetet i Agder, og administrerende direktør Olav Woie i selskapet Team Teck. Selskapet leverer blant annet forbrenningsovner til maritim sektor og kan også levere ovner som forbrenner plast og avfall, for eksempel til Mali.