Mannen hennes, Martin Koné, var selger og reiste mye. Men pandemien satte en stopper for det, og inntekten hans ble borte. I likhet med så mange andre millioner mennesker pandemien at også denne familien fikk store økonomiske og eksistensielle utfordringer.
Dette er bra for alle parter, for meg og familien min, for naboene mine, for byen vår, for husdyra våre som slipper å tygge plast, for miljøet og naturen, og for våre barns fremtid.
Rachelle, tibarnsmor i Mali
Skole for alle barna
De har ti barn i alderen fire til 24 år. Alle barna går på skolen, unntatt de to yngste, tvillingene på fire år.
– For oss har det vært et bevisst valg å sende barna på skolen. Verken mannen min eller jeg har utdanning. Vi vil ikke at barna våre skal vokse opp slik. Så det er viktig for oss at barna våre får den sjansen vi aldri fikk, sier Rachelle.
På vekta har hun hengt opp sekker med plast hun har samlet denne dagen. Noen dager får hun mer enn andre dager. Alt blir notert og bokført så hun får utbetalt for det hun har samlet.
En renere by
Arbeidet setter spor. Hun har en inntekt, byen er blitt penere og barna får solide skolepulter som varer lenge. Og i kampen mot global oppvarming kan verdifulle trær, som ellers hadde blitt skåret ned og bygget til skolepulter, vokse videre.
– Dette er bra for alle parter, for meg og familien min, for naboene mine, for byen vår, for husdyra våre som slipper å tygge plast, for miljøet og naturen, og for våre barns fremtid. Jeg er stolt over at jeg kan være en del av dette, sier Rachelle Dembélé.
NAVN: Rachelle Dembélé (42) |
BOSTED: San, Mali |
INNTEKT: 130 kroner i uka + inntekter fra salg av grønnsaker |
ARBEID: Samler plastsøppel, selger grønnsaker |